-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Syrové i spařené brambory smíchejte s moukou, přilijte kvásek, prolisovaný česnek a všechny ostatní suroviny včetně uzeného nakrájeného na kostičky. Propracujte pečlivě na těsto.
Překryjte mísu s těstem čistou utěrkou a nechte kynout. Těsto by mělo přibližně zdvojnásobit svůj objem, což trvá 40–50 minut.
Vymažte pekáč sádlem a vlijte do něj vykynuté těsto. Nechte ještě dvacet minut dokynout, mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Bác pečte dozlatova, potrvá to asi tři čtvrtě hodiny.
TIP! Nakrájejte bác na plátky jako chleba a namažte sádlem se škvarky.