-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Stále oblíbenější červená řepa si našla cestu i na vánoční stůl. Jestli hledáte neotřelou nebo zdravější alternativu k bramborovému salátu, potom je náš recept ta správná volba. Majonézy jsme dali minimum a doplnili ji olivovým olejem. Salát si můžete připravit nejen na Vánoce – můžete ho podávat stejně dobře i jako samostatné zeleninové jídlo.
Brambory a řepu omyjte a uvařte doměkka ve slupce. Nechte vychladnout, klidně do druhého dne. Teprve potom pečlivě oloupejte a nakrájejte na kostky.
Cibuli nakrájejte na proužky. V míse prošlehejte majonézu s olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným koprem.
Nejprve přidejte nakrájené brambory a cibuli a dobře zamíchejte. Řepu přidejte až nakonec.
Osolte, opepřete a podle potřeby dochuťte octem. Salát můžete podávat hned, nejlepší je ale druhý den, až se pořádně rozleží.
TIP! Bramborový salát s červenou řepou se hodí jako příloha k masu nebo jako samostatná zeleninová večeře plná vitaminů.