-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Toto jídlo vařte, když se vám vůbec vařit nechce - trouba a kečup udělají totiž všechnu práci za vás. Výsledek je navíc tak hříšně dobrý, že se sami strávníci budou podivovat, kam to jídlo tak rychle mizí.
Podle potřeby buřty oloupejte, rozkrojte podélně na polovinu a nařízněte oba konce. Naskládejte je do pekáče nebo větší zapékací misky.
Cibuli překrojte na polovinu a nakrájejte na slabší klínky. Na pánvi rozehřejte olej a pozvolna na něm opečte cibuli, asi 15 minut. Chvilku před koncem přidejte prolisovaný česnek a nakonec kečup.
Buřty v pekáčku podlijte pivem, překryjte kečupovou směsí a dejte na 50 minut péct do trouby na 160 stupňů. Občas buřty promíchejte a přeskládejte. Pečte, až začne houstnout omáčka. Pak zvyšte teplotu na 180 °C a 10 minut dopečte.
Podávejte s chlebem a samozřejmě s dobře vychlazeným pivem.