-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Česnekovou polévku si rádi vaříme, když nám není úplně nejlépe a potřebujeme rychlou vzpruhu. Intuice nás v tomto případě vede zcela správně, protože česnek je současně zelenina, koření i léčivka. Vaření podle našeho receptu zabere doslova pár minut a většinu ho provedete přímo na talíři. Další výhoda – nešpiníte nádobí. A když do polévky přidáte chlebové kostičky, získáte syté jídlo, které vás postaví na nohy.
Česnekovou pastu smíchejte s nastrouhaným parmazánem. Šunku nakrájejte na menší kousky a opečte na troše oleje.
Rovnou do hlubokého talíře opatrně vyklepněte žloutek. Přidejte česnekovou směs, polévkové koření a opečenou šunku.
Zalijte vroucí vodou. Žloutek hned promíchejte, aby se na talíři uvařil, a můžete se rovnou pustit do jídla.
TIP! Brambory a chleba promění česnečku ve vydatné jídlo. Chlebové kostičky opečte nasucho, a pokud máte vařené brambory, pokrájejte je rovnou do talíře.