Jablkové růžičky s meruňkovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 7 porce
  • Začátečník

Že člověk jí také očima, platí u našeho receptu dvojnásob. Křehké jablíčkové růžičky ocení malí i dospělí mlsouni. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu, když znáte ten trik. Podívejte se na náš podrobný foto návod a bude to pro vás také hračka.

Suroviny

  • Extra Jam Meruňka Hamé Sweet 6 lžiček
  • Citronová šťáva 1 lžička
  • Listové těsto 1 balení

Postup

  • 1

    Jablka neloupejte, pouze pečlivě omyjte. Překrojte na polovinu a vydlabejte jádřinec. Potom ostrým nožem krájejte slabé plátky, maximálně 2 mm silné.

  • 2

    Plátky dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou šťávu a nechte minutu přejít varem. Slijte a nechte vystydnout a okapat.

  • 3

    Listové těsto rozválejte a nakrájejte na proužky 5 x 20 cm. Potřete džemem.

  • 4

    Na delší stranu klaďte plátky jablka slupkou ven a řeznou stranou do středu úzkého proužku těsta. Plátky se musí částečně překrývat tak, aby jako tvořily plátky růže.

  • 5

    Potom přeložte druhou polovinu těsta a opatrně zarolujte. Posaďte do vymazané muffinové formy a trochu rozvolněte, aby formu vyplnily.

  • 6

    Pečte 10‒15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 7

    TIP! Při pečení jsme otestovali, že na jednu růžičku je ideální 7 plátků jablka.


Nahrávám