-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Že člověk jí také očima, platí u našeho receptu dvojnásob. Křehké jablíčkové růžičky ocení malí i dospělí mlsouni. Navíc jsou velmi jednoduché na přípravu, když znáte ten trik. Podívejte se na náš podrobný foto návod a bude to pro vás také hračka.
Jablka neloupejte, pouze pečlivě omyjte. Překrojte na polovinu a vydlabejte jádřinec. Potom ostrým nožem krájejte slabé plátky, maximálně 2 mm silné.
Plátky dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přidejte citronovou šťávu a nechte minutu přejít varem. Slijte a nechte vystydnout a okapat.
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na proužky 5 x 20 cm. Potřete džemem.
Potom přeložte druhou polovinu těsta a opatrně zarolujte. Posaďte do vymazané muffinové formy a trochu rozvolněte, aby formu vyplnily.
TIP! Při pečení jsme otestovali, že na jednu růžičku je ideální 7 plátků jablka.