Jarní vajíčkový salát s řapíkatým celerem a hrubozrnnou hořčicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Nápadů na zpracování velikonoční vajíčkové nadílky není nikdy dost. Proto jsme pro vás vymysleli nový recept na salát. V hlavní roli jsou samozřejmě vajíčka, ovšem v netradiční kombinaci s hrubozrnnou hořčicí, řapíkatým celerem a samozřejmě trochou dobré majonézy pro chuť.

Suroviny

  • Červená cibule 1 ks
  • Celer řapíkatý 1 stonek
  • Kopr 2 lžíce
  • Šťáva citrusová 1 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Vejce uvařené natvrdo 10 ks
  • Majonéza Otma 3 lžíce
  • Hořčice hrubozrnná 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Vajíčka oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky. Kopr nasekejte nadrobno a řapíkatý celer nakrájejte na malé kousky.

  • 2

    V míse prošlehejte majonézu s hořčicí a citronovou šťávou. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, celer i kopr a pořádně promíchejte.

  • 3

    Do majonézové směsi dejte také vajíčka a promíchejte už jenom zlehka, aby se vajíčka obalila dresinkem, ale nerozlámala se. Dochuťte solí a bílým pepřem a můžete podávat.

  • 4

    TIP!

    • Podávejte s čerstvým pečivem nebo salát naplňte mezi dva kousky opečeného toustového chleba se slabými plátky rajčete. 
    • Salát je skvělý, když ho necháte chvíli odležet v lednici.


Nahrávám