-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Oslavy konce roku si žádají kreativní občerstvení. Pokud jste otevření neotřelým chutím, vyzkoušejte jemný krém z kozího sýru. S červenou řepou se párují v mnoha podobách a ani tento způsob přípravy nezklame. My jsme nechali rozehrát i barvy a přidali jsme pro efekt drcené pistácie.
Lučinu vyšlehejte s kozím sýrem a změklým máslem. Až se hmota spojí, přidejte tymián a citronovou kůru a dobře promíchejte.
Dejte na chvilku ztuhnout do lednice, aby se s hmotou lépe pracovalo a tolik se nelepila. Rukama vytvarujte menší kuličky a obalujte je v drcených pistáciích.
Červenou řepu slijte a plátky osušte papírovou utěrkou. Na každý plátek dejte jednu sýrovou kuličku a spíchněte párátkem.
TIP! Zkuste experimentovat – sýrové koule můžete obalit i směsí čerstvých bylinek. Velmi efektně vypadají obalené v nastrouhaném kozím sýru a pro pikantní variantu použijte drcený pepř.