Kolednické rolky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Listové těsto 1 ks
  • Bazalka sušená 0.5 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Pražská šunka vynikající kvalita Hamé 340 g
  • Cibulka jarní na ozdobu
  • Provensálské koření 0.5 lžíce
  • Pasírovaná rajčata 100 ml
  • Žampiony krájené 50 g
  • Sýr cheddar strouhaný 100 g
  • Zubní niť 1 Na krájení

Postup

  • 1

    >>Pražská šunka, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

  • 2

    Pasírovaná rajčata promíchejte s kořením a bazalkou. Rozprostřete si listové těsto a jemně potřete jeho plochu rajčatovou omáčkou. Následně posypte sýrem.

  • 3

    Otevřete konzervu se šunkou, vyklopte na prkénko a nakrájejte na tenké plátky. Ty vyskládejte na připravený základ na rolky. Na závěr rozmístěte na listové těsto nakrájené žampiony.

  • 4

    Od delší strany začněte těsto pomalu rolovat a snažte se jej co nejvíc utáhnout.

  • 5

    Aby se rolky při krájení nožem nesplácly, použijte zubní nit a s její pomocí odkrajujte zhruba 3-4 cm kousky. Vyskládejte je na připravený plech a potřete rozkvedlaným vejcem.

  • 6

    Dejte péct dozlatova zhruba na 15 minut. Poté nechte vychladnout a podávejte ozdobené nakrájenou jarní cibulkou.


Nahrávám