Krůtí sendvič s brusinkami a glazovanými cibulkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

V české kuchyni se běžně nepotýkáme s přebytky krůtího masa jako v Americe na Den díkůvzdání, odkud pochází tento recept. To ale nebrání, abychom si tuto dobrotu nevychutnali stejně dobře.

Suroviny

  • Šunka krůtí 20 g
  • Brusinky Hamé 2 lžíce
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Sůl dle chuti
  • Bagetka malá 2 ks
  • Hořčice hrubozrnná 2 lžíce
  • Cibulky mini 1 hrst
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Cibulky oloupejte a celé je opékejte na olivovém oleji asi 5 minut, až začnou zlátnout. Pak je posypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Osolte, opepřete a podlijte 50–100 ml vody. Občas zamíchejte a nechte cibulky vařit zhruba 20 minut, dokud se veškerá voda nevypaří. Čím déle se cibulky vaří, tím jemnější a sladší mají chuť.

  • 2

    Bagety podélně rozkrojte na poloviny. Dolní část potřete hrubozrnnou hořčicí, horní Hamé brusinkami a naplňte krůtí šunkou a cibulkami.

  • 3

    TIP! Pokud neseženete cibulky čerstvé, použijte klidně nakládané – třeba od Znojmia. Recept funguje stejně. Přidejte k cibulkám pár snítek tymiánu.


Nahrávám