-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Brambory neloupejte, uvařte doměkka a nechte zchaldnout. Oloupejte a nastrouhejte je.
Z 50 ml vlažného mléka, droždí, cukru a 2 lžíc hladké mouky nechte vzejít kvásek.
Nastrouhané brambory smíchejte v míse se zbylou moukou. Zapracujte vejce, sůl a kvásek a hněťte, dokud nevznikne vláčné těsto. Přikryjte utěrkou a dejte na 30 minut kynout.
Jakmile zdvojnásobí svůj původní objem, na pomoučněné pracovní desce jej rozdělte na zhruba 9 kusů. Vytvarujte z nich placičky, které smažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Hotové langoše odkládejte na papírový ubrousek, abyste odsáli přebytečný tuk.