Okurkové soudky plněné makrelovou pěnou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 5 porce
  • Začátečník

Ozdobené okurkové soudky skvěle vypadají a navíc jsou chutné a zdravé. Ideální jako občerstvení pro dospělé i děti, které bude bavit nápadité servírování.

Suroviny

  • Okurka salátovka 2 ks
  • Olivy černé 3 lžíce
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Pepř čerstvě mletý dle chuti
  • Brambory vařené ve slupce 1 ks
  • Majonéza 3 lžíce
  • Makrela v olivovém oleji Vasco da Gama 2 plechovky
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Okurky oloupejte a nakrájejte je na kusy zhruba 4 cm dlouhé. Pomocí ostrého nože a malé lžičky vydlabejte dvě třetiny vnitřku. Vzniknou tak malé soudky se dnem.

  • 2

    Bramboru oloupejte a pomocí šťouchadla nebo lisu rozmělněte na hladké pyré.

  • 3

    Makrelu, olivy a majonézu rozmixujte v mixéru. Přidejte k bramborovému pyré, zalijte olivovým olejem a citronovou šťávou a pořádně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem a naplňte do připravených okurkových soudků.

  • 4

    TIP! Zkuste odolat pokušení a bramboru opravdu rozmačkejte. Mixováním všech ingrediencí dohromady byste si sice usnadnili práci, ale mixované brambory mají nedobrou škrobovou chuť. Takže by to ve finále bylo víc škody než užitku. S makrelovou náplní si také můžete vyhrát. Naplňte ji do cukrářského kornoutu se zdobičkou a naplňte soudky úhlednými pusinkami.


Nahrávám