-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
O špagety v italské Bologni nezavadíte. Tohle město žije z lasagní a tagliatellí. Samozřejmě se podávají s omáčkou, které my říkáme boloňská, ale Italové ji nazývají jedině a pouze ragú. A když už to děláme správně po italsku, dopřejte svému ragú náležitou péči a poduste ho potřebné dvě hodiny. Odměnou za trpělivost vám bude oběd jako od italské mamma.
Cibuli nakrájejte na kostičky, řapíkatý celer na hrubší plátky a stejně tak očištěnou mrkev.
Pancettu pokrájejte na menší kostky a opečte na pánvi na olivovém oleji. Přidejte zeleninu a pomalu opékejte 10–15 minut.
Do zeleninového základu rozdrobte mleté hovězí a nechte opéct. Podlijte bílým vínem a nechte ho téměř vyvařit. Poté zalijte vývarem a rajčatovou omáčkou. Přiklopte pokličkou a nechte dusit.
Maso je potřeba uvařit doměkka. Dopřejte mu alespoň hodinu, ideální budou dvě hodiny. Nezapomeňte občas zamíchat.
Tagliatelle uvařte podle návodu. Do vody na vaření dejte dvě lžičky soli.
Uvařené těstoviny smíchejte s hotovým ragú, rozdělte na talíře a posypejte strouhaným parmazánem.
TIP