Pikantní kapří kousky s hráškovým pyré s mátou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Rozhýbejte české Vánoce! Česnek a paprika se postarají o temperament, který byste u obyvatele líných českých rybníků nečekali. Tady zapomeňte na obligátní bramborový salát, protože s tímto jídlem dokáže držet tempo jen něco výjimečného – hráškové pyré s parmazánem, mátou a vlašskými ořechy.

Suroviny

Příloha

  • Máta 1 hrst
  • Strouhaný parmazán 80 g
  • Hrášek Znojmia 5 plechovek
  • Olej olivový 4 lžíce

 

  • Vlašské ořechy 1 hrst
  • Šťáva z citronu 1 ks
  • Stroužek česneku 2 ks

Nezařazené

  • Kapr 1 ks
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Sůl 1 lžička

 

  • Olej olivový 100 ml
  • Mletá paprika pálivá 1 lžíce

Postup

  • 1

    Kapra omyjte, osušte a nakrájejte na jednotlivé porce.

  • 2

    V hrnku dobře prošlehejte olej s utřeným česnekem, paprikou a solí. Směs vetřete do kapřích filetů, vložte do pekáče a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Trvá to zhruba půl hodiny podle velikosti porcí.

  • 3

    Hrášek vyklopte do cedníku, propláchněte vodou a nechte okapat. Přesypejte do mixéru a přidejte nahrubo nakrájenou mátu, česnek, ořechy, parmazán, citronovou šťávu a sůl. Několika pulzy krátce rozmixujte a setřete hráškovou hmotu ze stěn mixéru. Směs by stále měla mít hrubou strukturu.

  • 4

    Přidejte polovinu olivového oleje, promixujte a znovu opakujte. Výsledné pyré by mělo být dobře promíchané, ale mělo by si zachovat hrubší strukturu. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.

  • 5

    Upečeného kapra podávejte s porcí hráškového pyré. Pokud potřebujete další přílohu, můžete doplnit vařenými brambory nebo bílou bagetou.


Nahrávám