-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Rozhýbejte české Vánoce! Česnek a paprika se postarají o temperament, který byste u obyvatele líných českých rybníků nečekali. Tady zapomeňte na obligátní bramborový salát, protože s tímto jídlem dokáže držet tempo jen něco výjimečného – hráškové pyré s parmazánem, mátou a vlašskými ořechy.
Kapra omyjte, osušte a nakrájejte na jednotlivé porce.
Hrášek vyklopte do cedníku, propláchněte vodou a nechte okapat. Přesypejte do mixéru a přidejte nahrubo nakrájenou mátu, česnek, ořechy, parmazán, citronovou šťávu a sůl. Několika pulzy krátce rozmixujte a setřete hráškovou hmotu ze stěn mixéru. Směs by stále měla mít hrubou strukturu.
Upečeného kapra podávejte s porcí hráškového pyré. Pokud potřebujete další přílohu, můžete doplnit vařenými brambory nebo bílou bagetou.