-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Také máte v zimě pocit, že dobrých polévek není nikdy dost? Máme pro vás další skvělý tip. Naše zeleninová polévka s lehce pikantním náznakem chilli rozehřeje i největší zmrzlíky a díky pečeným masovým kuličkám báječně zasytí.
Nejdřív si připravte masové kuličky, které se budou péct. Dejte si předehřát troubu na 200 °C a plech nebo pekáček vymažte olivovým olejem.
Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou a nasekanou petrželkou, ochuťte solí a pepřem. Vytvořte menší kuličky zhruba o průměru 2 cm. Poskládejte je do pekáčku a dejte na 10 minut péct do trouby.
V polévkovém hrnci rozpalte olivový olej, pak zmírněte plamen a opečte v hrnci cibuli nakrájenou na kostičky. Zhruba po 15 minutách přidejte prolisovaný česnek. Za stálého míchání pozvolna opékejte ještě dalších 10 minut.
Pak přidejte do hrnce všechny ostatní suroviny – konzervovaná rajčata, okapanou kukuřici a fazolky překrojené na menší kousky.
Podlijte tři čtvrtě litru vody a nezapomeňte přidat chilli. Povařte 15 minut a přidejte do polévky pečené masové koule. Nechte prohřát a můžete polévku podávat.
TIP! Přidejte do polévky čerstvé lístky koriandru – podtrhnou chuť rajčat a kukuřice. Pro zahuštění můžete do polévky rozmixovat bílé fazole. Klidně sáhněte po těch z konzervy.