-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Jemná chuť tuňákového masa se skvěle doplňuje s pikantním zázvorem. Klidně to můžete s ochucením přehnat, protože chladivá jogurtová omáčka pomůže uhasit požár v puse. V Indii se jí říká raita a Indové velmi dobře vědí, jak se popasovat s pálivými pokrmy.
Jako první se pusťte do jogurtové omáčky, aby se mohla aspoň chvilku rozležet v lednici. Oloupejte okurku, vydlabejte z ní semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Bylinky nasekejte a všechno zamíchejte do jogurtu včetně citronové šťávy a římského kmínu. Osolte a opepřete, jak to máte rádi, a dejte do lednice.
Tuňákové maso vyklopte z konzervy do cedníku a nechte pořádně okapat. Přesuňte do misky a přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koriandr a pořádně propracujte.
Přidejte strouhanku, sůl a pepř podle chuti a všechno zapracujte dohromady. Pokud se hmota pořád lepí, přidejte ještě strouhanku. Ale nepřežeňte to, protože by karbanátky zase byly moc tuhé.
TIP! Protože jsou brambory už v karbanátku, dejte si jako přílohu raději zeleninový salát.