-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Na ravioly:
na náplň:
extra pomůcka:
Špenát nechte rozmrazit, vymačkejte z něj přebytečnou vodu a smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň.
V míse smíchejte ingredience na ravioly a vypracujte těsto. Rozválejte jej na pláty o velikosti formičky na led a tloušťce zhruba 3 mm.
Prohlubně u formičky vymažte olejem a jeden vyválený plát na ni položte. Lehce prsty zamáčkněte těsto do prohlubní a naplňte směsí špenátu a ricotty. Na připravené ravioly položte druhý vyválený plát a ořízněte přebytečné těsto. Formičku obraťte a jednotlivé ravioly oddělte nožem od sebe. Jejich strany pak stlačte hrotem vidličky. Postup opakujte, dokud nezpracujete celé těsto a náplň.
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní dejte postupně všechny ravioly. Vařte zhruba 3 minuty a jakmile vyplavou na hladinu, vyjměte je z vody.
Hotové ravioly podávejte s cherry rajčátky, sušeným tymiánem a píniovými oříšky.