-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Hutná polévka, která zasytí i zahřeje. Uvařte si jí rovnou celý kotel a máte o večeře na pár dní postaráno.
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na zahřátém olivovém oleji. Přidejte prolisovaný česnek, kolečka klobásy a nakrájenou mrkev. Přidejte koření a nechte chvilku restovat. Zalijte vývarem, přisypejte čočku a vařte 15‒20 minut, než se uvaří čočka a mrkev.
Fazole slijte a propláchněte, kukuřici přeceďte. Přidejte do polévky a už jen pár minut prohřejte. Podávejte hned teplé s česnekovou bagetou.
TIP! Jestli máte rádi pálivé, přidejte chilli nebo použijte pálivou papriku. Do polévky můžete přidat i více kořenové zeleniny. Pokud byste chtěli polévku zahustit, nejzdravější způsob je přidat půl konzervy fazolí a rozmixovat je s vývarem.