Polévka s kukuřicí a pikantní klobásou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 5 porce
  • Začátečník

Hutná polévka, která zasytí i zahřeje. Uvařte si jí rovnou celý kotel a máte o večeře na pár dní postaráno.

Suroviny

  • Cibule 2 ks
  • Fazole červené sterilované 1 konzerva
  • Čočka červená 200 g
  • Mrkev 2 ks
  • Paprika mletá 1 lžička
  • Bobkový list 1 ks
  • Vývar 750 ml
  • Kukuřice lahůdková Znojmia 1 konzerva
  • Fazole bílé 1 konzerva
  • Klobása papriková 1 ks
  • Stroužek česneku 3 ks
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Nové koření 3 kuličky

Postup

  • 1

    Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na zahřátém olivovém oleji. Přidejte prolisovaný česnek, kolečka klobásy a nakrájenou mrkev. Přidejte koření a nechte chvilku restovat. Zalijte vývarem, přisypejte čočku a vařte 15‒20 minut, než se uvaří čočka a mrkev.

  • 2

    Fazole slijte a propláchněte, kukuřici přeceďte. Přidejte do polévky a už jen pár minut prohřejte. Podávejte hned teplé s česnekovou bagetou.

  • 3

    TIP! Jestli máte rádi pálivé, přidejte chilli nebo použijte pálivou papriku. Do polévky můžete přidat i více kořenové zeleniny. Pokud byste chtěli polévku zahustit, nejzdravější způsob je přidat půl konzervy fazolí a rozmixovat je s vývarem.


Nahrávám