-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Před množstvím česneku použitého v této polévce by Drákula bez reptání smeknul a zabarikádoval se ve svém hradu. Větší část česneku jsme upekli, protože pečený česnek je lahůdka sama o sobě. Když se jeho nasládlá chuť zkombinuje s intenzitou čerstvého česneku, výsledkem je tato dokonalá polévka.
Tři neoloupané česnekové hlavy překrojte přes stroužky na dvě poloviny. Na řezu zlehka potřete olivovým olejem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Upečené česnekové stroužky vyloupněte a dejte stranou.
V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli spolu s nasekaným tymiánem.
Přidejte opečený česnek i oloupaný syrový česnek a zvolna opékejte dalších 5 minut. Poté zalijte vývarem a vařte, až česnekové stroužky budou velmi měkké. Trvá to zhruba 20 minut.
Rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Přidejte smetanu a nechte ještě jednou přejít varem. Podle chuti přidejte sůl a bílý pepř.
Při podávání posypejte každou porci polévky nastrouhaným parmazánem a zakápněte citronovou šťávou.
TIP! Pokud potřebujete k polévce přikusovat pečivo, zkuste ho tentokrát před servírováním opéct na troše olivového oleje.