Sedmikráskový salát ze sóji s grilovanými rajčaty, rukolou a fetou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Jestli chcete zařadit sóju častěji do svého jídelníčku, vyzkoušejte lahodný letní salát s grilovanými rajčaty. Sedmikrásky jsou nejen na ozdobu, ale i na jídlo.

Suroviny

  • Sója Znojmia 1 ks
  • Sýr feta 100 g
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Sedmikrásky 10 ks
  • Pepř dle chuti
  • Rukola 80 g
  • cherry rajčata 250 g
  • Ocet balsamico 1 lžíce
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    >>Sója ve slaném nálevu 400g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Rajčátka operte, překrojte na polovinu a dejte do mísy. Přidejte olivový olej, balzamikový ocet, osolte, opepřete a promíchejte. Vyklopte na plech a dejte na 15 až 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 2

    Sóju slijte a přesuňte do salátové mísy. Smíchejte s opranou rukolou a grilovanými rajčátky. Nakonec ozdobte nadrobeným sýrem feta, sedmikráskami a podávejte s čerstvým pečivem.

  • 3

    TIP

    • Sedmikrásky jsou stálice jarního vaření. Krásně vypadají a jsou i chutné. V léčitelství jsou ceněné, protože obsahují vitaminy a podporují očistu organismu. 


Nahrávám