Špenátová polévka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pravá jarní polévka může být krémově jemná a zároveň vydatná jako hlavní jídlo. Přidejte opečeného lososa a křupavé houskové krutonky a máte vystaráno o večeři či lehký oběd. Použijte čerstvý špenát, který je chuťově nesrovnatelný s mraženým. Kdo ho jednou ochutnal, už nemůže jinak. Pokud si chcete zařídit vlastní sklizeň, teď máte ideální čas zasít semínka.

Suroviny

  • Špenátové listy 400 g
  • Stroužek česneku 4 ks
  • Celer 1 ks
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Bageta 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Petržel 1 ks
  • Filety z lososa 300 g
  • Smetana zakysaná 4 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a zpěňte na něm nakrájené cibulky a nasekaný česnek. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kostičky nebo nastrouhanou nahrubo na struhadle.

     

  • 2

    Zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut. Přihoďte důkladně opraný špenát zbavený větších řapíků a pokrájený. Promíchejte a vařte ještě dalších 10 minut. 

  • 3

    Přilijte šlehačku i zakysanou smetanu, dochuťte polévku solí a pepřem a nechte ještě přejít varem. Potom důkladně rozmixujte na hladký krém.

  • 4

    Lososový filet nakrájejte na 1‒1,5 cm silnější proužky a opečte na zbývajícím oleji na pánvičce nebo v troubě.

  • 5

    Bagetu nakrájejte na kostičky a zlehka opečte na másle.

  • 6

    Bagetu nakrájejte na kostičky a zlehka opečte na másle.

     


Nahrávám