-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Pravá jarní polévka může být krémově jemná a zároveň vydatná jako hlavní jídlo. Přidejte opečeného lososa a křupavé houskové krutonky a máte vystaráno o večeři či lehký oběd. Použijte čerstvý špenát, který je chuťově nesrovnatelný s mraženým. Kdo ho jednou ochutnal, už nemůže jinak. Pokud si chcete zařídit vlastní sklizeň, teď máte ideální čas zasít semínka.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a zpěňte na něm nakrájené cibulky a nasekaný česnek. Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kostičky nebo nastrouhanou nahrubo na struhadle.
Zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte 15 minut. Přihoďte důkladně opraný špenát zbavený větších řapíků a pokrájený. Promíchejte a vařte ještě dalších 10 minut.
Přilijte šlehačku i zakysanou smetanu, dochuťte polévku solí a pepřem a nechte ještě přejít varem. Potom důkladně rozmixujte na hladký krém.
Lososový filet nakrájejte na 1‒1,5 cm silnější proužky a opečte na zbývajícím oleji na pánvičce nebo v troubě.
Bagetu nakrájejte na kostičky a zlehka opečte na másle.
Bagetu nakrájejte na kostičky a zlehka opečte na másle.