-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Perník je klasika domácího pečení a každý si ho s chutí dá. Vyzkoušejte náš recept, kdy jsme džem přidali rovnou do těsta, a proto je perník po upečení krásně vláčný a šťavnatý.
Ve velké míse dobře promíchejte mouku, kakao, 1/2 perníkového prášku, sladidlo a jedlou sodu. Přidejte tekuté suroviny ‒ vejce, olej, mléko a borůvkovou zavařeninu a propracujte na řidší těsto.
Těsto vlijte do vymazané formy a dejte péct do trouby předehřáté na 165 °C. Pečte 30‒40 minut podle toho, jakou velikost formy jsme zvolili a jak silná je vrstva těsta.
Ke konci pečení vyzkoušejte test špejlí ‒ píchněte do středu perníku, a když je špejle po vytažení suchá a bez drobečků, máte perník upečený.
Hotový perník nechte vychladnout. Potom ho potřete vrstvou borůvkové zavařeniny a bílého jogurtu.
TIP!