-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
U tatarského bifteku záleží především na kvalitě masa. Můžete si ho nechat namlít přímo u řezníka, což doporučujeme, nebo si ho namelete, či „naškrábete“ doma. Tenhle tatarák je jemný a má dokonale vyváženou chuť!
Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a žloutky přidejte k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčice a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete, výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka. Maso se všemi ingrediencemi pořád prohněťte, ideálně rukama, aby se všechno pěkně propojilo.
Z masa vytvarujte bochánek, který můžete dozdobit solí, pepřem, kapary, případně bylinkami, které máte doma, a které máte rádi. Tatarák můžete sdílet na jednom talíři. Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.