Tuňákový salát s máslovými fazolemi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Obří máslové fazole udělají z tohoto salátu vydatné jídlo a spolu s tuňákem se postarají o pořádný přísun bílkovin. Vychutnejte si salát jen tak nebo ho navršte na krajíc zlehka opečeného farmářského chleba.

Suroviny

  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Olej olivový 5 lžic
  • Pažitka 1 svazek
  • Celer řapíkatý 3 stonky
  • Kapary nakládané 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Hořčice dijonská 2 lžičky
  • Šalotka 1 ks
  • Tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama 2 ks
  • Fazole bílé velké máslové 250 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Dresink připravte rovnou v salátové míse. Vidličkou prošlehejte citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Prostupně přidávejte olivový olej a nakonec šalotku/pažitku.

  • 2

    Scezené fazole dejte do mísy k dresinku a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně obalily. Přidejte tuňákové filety, nakrájené celerové stonky a kapary. Ještě jednou zlehka promíchejte a můžete podávat.

  • 3

    TIP! Pro pestřejší styling můžete do salátu přidat kostičky rajčat, ze kterých odstraníte semínka. Stejnou službu udělají i proužky červené papriky. Pokud byste chtěli podávat salát s vínem, doporučujeme sklenku svěžího Sauvignonu.


Nahrávám