Zapečené lilky plněné masovou směsí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Lehké letní jídlo, které skvěle vypadá a přitom je úžasně jednoduché. Není to ideální kulinářská kombinace? Nezbývá než vyzkoušet.

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Rýže vařená 1 hrnek
  • Bylinky 2 lžíce
  • Olej 1 lžíce
  • Májka se zeleným pepřem 2 ks
  • Cherry rajčátka 5 ks
  • Sýr tvrdý 100 g

Postup

  • 1

    >>Májka se zeleným pepřem, paštika 170g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Lilky omyjte a osušte, překrojte podélně na polovinu a část dužiny vydlabejte, aby z lilků vznikly mističky. 

     

  • 2

    Rajčátka rozpulte a vyjměte semínka. Nakrájejte je na drobné kousky a dejte do mísy. Přidejte paštiku, rýži, nasekané bylinky (dobromysl, petrželka, saturejka, tymián a podobně) a promíchejte. Můžete přidat také část vydlabané dužiny pokrájené nadrobno.

  • 3

    Směs rozdělte do lilků, posypejte nastrouhaným sýrem a vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Na 30 minut dejte zapékat do trouby předehřáté na 180 °C. 

     

  • 4

    Podávejte ihned teplé s pečivem nebo zeleninovým salátem.

     

  • 5

    TIP

    • Jestli jste milovníci oliv, přidejte je do náplně také. 


Nahrávám