Zdravý malinový dort


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Nad dortem z kešu oříšků poradci zdravé výživy zaplesají a po prvním soustu bude souhlasit i zapřisáhlý milovník smetanových krémů.

Suroviny

Náplň

  • Kešu ořechy 250 g
  • Extra Jam malina Hamé Sweet 4 lžíce
  • Vanilkový extrakt 1 lžička

 

  • Citronová šťáva ze dvou kusů
  • Olej kokosový 100 ml

Nezařazené

  • Mandle loupané 100 g
  • Sůl špetka

 

  • Datle vypeckované 100 g

Postup

  • 1

    Kešu oříšky nechte minimálně 5 hodin máčet, nejlépe přes noc.

  • 2

    Mandle a datle rozmixujte se špetkou soli. Směs nemusí být úplně hladká, hlavně musí držet pohromadě. Rovnoměrně ji rozprostřete na dno formy a upěchujte obrácenou skleničkou.

  • 3

    Rozpusťte tuk a spolu s máčenými kešu, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem rozmixujte dohladka. Lepší je postupovat po částech, abyste nezahltili mixér.

  • 4

    Polovinu krému nalijte na korpus. Pak do mixéru přidejte malinovou marmeládu a několika pulzy promíchejte. Opatrně nalijte do formy, aby se vytvořil efekt dvou barevných vrstev.

  • 5

    Zarovnejte stěrkou a dejte do mrazáku ztuhnout aspoň na 4 hodiny. Hotový dort krájejte nahřátým nožem.


Nahrávám