-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nad dortem z kešu oříšků poradci zdravé výživy zaplesají a po prvním soustu bude souhlasit i zapřisáhlý milovník smetanových krémů.
Kešu oříšky nechte minimálně 5 hodin máčet, nejlépe přes noc.
Mandle a datle rozmixujte se špetkou soli. Směs nemusí být úplně hladká, hlavně musí držet pohromadě. Rovnoměrně ji rozprostřete na dno formy a upěchujte obrácenou skleničkou.
Rozpusťte tuk a spolu s máčenými kešu, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem rozmixujte dohladka. Lepší je postupovat po částech, abyste nezahltili mixér.
Polovinu krému nalijte na korpus. Pak do mixéru přidejte malinovou marmeládu a několika pulzy promíchejte. Opatrně nalijte do formy, aby se vytvořil efekt dvou barevných vrstev.
Zarovnejte stěrkou a dejte do mrazáku ztuhnout aspoň na 4 hodiny. Hotový dort krájejte nahřátým nožem.