4 porce
příprava 10 minut + 5–8 minut smažení
Suroviny:
- 8 vajec
- 1 balení hrášku
- 1 balení sterilovaných žampionů (ve slaném nebo sladkokyselém nálevu)
- 2 červené papriky
- 4 jarní cibulky
- 2 balení čerstvého sýra
- olej na vymazání
- sůl a pepř (podle potřeby)
- libeček a petrželka
Postup:
Vytřete pánev (lívanečník) olejem a rozehřejte ji na plotně. Vyšlehejte zlehka vejce, slijte zeleninu (hrášek a žampiony), nakrájejte na plátky papriky a cibulku. Vejce nalejte na pánev, přidejte zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a smažte pozvolna, dokud vejce nezežloutnou i na povrchu. Ze začátku můžete frittatu lehce potrhat tak, aby se syrová vejce dostala všude. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
Foodstyling – 2. varianta – mini frittaty připravené na lívanečníku. Postup je stejný.
Hrášek i žampiony koupíte na oficiálním e-shopu Hamé.