4 porce
doba přípravy 20 minut + 10 minut pečení
Suroviny:
- 2 chlazená listová těsta
- 4 paštiky Hamé se zvěřinou a švestkami
- 1 vejce na potření
- 100 g rukoly
- 40 g sušených švestek
- strouhanka
Postup:
Listová těsta rozprostřete, vykrájejte čtverce, ty zasypte lehce strouhankou, lžící přidejte paštiku a navrch poklaďte nasekanými sušenými švestkami a rukolou. Přiklopte do trojúhelníku a kraje upevněte. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Okraje budou lépe držet a šátečky budou krásně zlatavé. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 10 minut. Tip na další foodstyling: vezměte jedno listové těsto a udělejte závin s paštikou jako rychlejší verzi, která se následně upeče a nakrájí na plátky (šneky) – ty se servírují se sušenými švestkami.
Paštiky s různými příchutěmi koupíte na oficiálním e-shopu Hamé.