Hrášková pomazánka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pojďte s námi přivolávat jaro! Žádná jiná barva není více jarní než svěží zelená a žádná zelenina není více zelená než hrášek. Jemnou hráškovou pomazánku si namažte třeba na opečenou bagetu nebo s libovou šunkou mezi chleby na zdravou svačinu.

Suroviny

  • Hrášek v mírně slaném nálevu Znojmia 2 plechovky
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Nasekaná máta 2 lžíce
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Bageta k podávání
  • Sýr ricotta 100 g
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce
  • Stroužek česneku 1 ks
  • Šťáva citrusová dle chuti
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Hrášky slijte a nasypejte do mixéru. Přidejte ricottu, nasekanou cibulku a česnek, parmazán a olivový olej. Několika pulzy rozmixujte nahrubo.

  • 2

    Vyklopte hmotu do misky a zamíchejte nasekanou mátu. Dochuťte solí, pepřem a případně pár kapkami citronové šťávy.

  • 3

    Plátky bagety krátce ogrilujte, namažte hráškovou pomazánkou a podávejte.

  • 4

    TIP!

    • Hrášková pomazánka chutná skvěle i jako příloha k pečenému masu. 
    • Vyzkoušejte ji také jako jednohubky ‒ lžičku pomazánky dejte na kostičku jemného bílého sýru. 


Nahrávám