Koláč s mascarpone a lesním ovocem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Jednoduchý koláč naplňte ještě jednodušším krémem a výsledek je velmi efektní. Pokud si vyhrajete a ozdobíte ho lesním ovocem, budete mít raz dva hotový skvělý dort.

Suroviny

  • Mouka polohrubá 400 g
  • Máslo 330 g
  • Kypřící prášek 1 lžička
  • Extra Jam lesní směs Hamé Sweet 4 lžíce
  • Cukr moučka 330 g
  • Vejce 4 ks
  • Mascarpone 150 g

Postup

  • 1

    Vajíčka rozklepněte a opatrně oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh.

  • 2

    V jiné míse utřete žloutky s cukrem a tukem. Postupně přidejte mouku s kypřicím práškem. Nakonec šetrně a po částech zapracujte sníh z bílků.

  • 3

    Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou (my jsme použili formu o průměru 22 cm). Těsto vyklopte do formy a povrch uhlaďte. Pečte 20–30 minut v troubě předehřáté na 180 oC.

  • 4

    Upečený koláč uvolněte z formy a nechte vychladnout. Potom vodorovně překrojte na polovinu. Dolní polovinu potřete džemem, horní mascarpone a opatrně slepte dohromady. Nestlačujte.

  • 5

    Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a ozdobte sezonním ovocem.

  • 6

    TIP! Džem můžete také zamíchat do mascarpone.


Nahrávám