Ingredience:
- na těsto:
- ⅓ hrnku hladké mouky
- ⅓ hrnku krystalového cukru
- 1 balíček Vitana Cukr s mandlovou příchutí
- 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
Na zdobení:
- Hamé Malinový Jam na potření
- 200 ml smetany ke šlehání
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a pocukrujte.
- Z bílků vyšlehejte sníh, po troškách přidejte krystalový cukr a Vitana Cukr s mandlovou příchutí. Vmíchejte žloutky a po lžících mouku.
- Po lžičkách rozdělte těsto na připravený plech a nechte dostatečné rozestupy, aby se piškoty nespekly.
- Dejte na 7-8 minut do trouby a nechte vychladnout.
- Ze smetany vyšlehejte šlehačku a dejte ji do zdobičky. Z vychladlých piškotů vytvořte zhruba stejně velké dvojice. Z každé dvojice pak spodní část potřete džemem, navrstvěte zdobičkou šlehačku, přiklopte horní částí a pocukrujte.