Na korpus:
- 90 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 6 g prášku do pečiva
- 25 g másla (rozpuštěného)
- 120 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 80 ml mléka
- 50 ml silné kávy
- 100 g Extra Jam višeň
Na tmavou pěnu:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 140 g hořké čokolády
- 2 plátky želatiny
- několik kapek vanilkového extraktu
Na světlou pěnu:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 140 g bílé čokolády
- 3 plátky želatiny
- několik kapek vanilkového extraktu
- čokoládové hobliny na ozdobu
Postup:
- V míse si smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva a prosejeme.
- Postupně do směsi přidáváme máslo, vejce, mléko a kávu. Vše důkladně promícháme a pečeme v dortové formě (o průměru 17 - 19 cm), kterou jsme si vyložili pečicím papírem na 180 stupňů 30 minut.
- Upečený korpus necháme vychladnout a seřízneme ho nahoře do roviny a potřeme višňovým džemem.
- Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu dáme na korpus a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout.
- Stejný postup opakujeme se světlou pěnou. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.