Nepečený dort
Moderní dezert, který je pro svoji jednoduchost stále oblíbenější. Stačí tři ingredience a je hotovo. Navrstvěte zakysanou smetanu s piškoty a ovocem a dejte do ledničky. Piškoty nasáknou vlhkost ze smetany, dort se sám od sebe zpevní ani nebudete muset přidávat želatinu.
Litá buchta na plech
Tradiční a léty prověřená dobrota. S jedním základním receptem si vystačíte pro bezpočet obměn. Kombinujte různé druhy ovoce a experimentovat se dá i s drobenkou – přidejte do ní mandlové plátky, trochu medu nebo špetku skořice. Pro luxusní moučník vyzkoušejte čokoládové řezy s broskvemi.
Bublanina
Nejlepší bublanina je ta, kde ovoce zůstane pěkně na povrchu a neschovává se dole. Náš recept dobře funguje s ovocem, a když na podzim dojdou zásoby, upečete si podle něj i zavařeninovou bublaninu.
Nadýchaný koláč bez lepku
Lepek se snaží omezovat nebo úplně vynechávat řada lidí. Pokud patříte mezi ně, přijde vám vhod osvědčený recept na řezy s tvarohem a ovocným přelivem. Skvěle vypadají a ještě lépe chutnají.
Koláčky s drobenkou
Koláče na dobrou svačinu, které děti popadnou do ruky a mohou vyrazit za dalším prázdninovým dobrodružstvím. Mohou být z kynutého nebo listového těsta, plněné tvarohovým nebo pudinkovým krémem a samozřejmě ovocem. Podle momentální inspirace nebo co se zrovna urodilo na zahrádce.
Vitariánský neboli raw dort
Vyznavači syrové neboli raw stravy potraviny zahřívají maximálně na teplotu 42 °C. I touto metodou se dají připravovat vynikající dorty, které si vzhledově nijak nezadají s oblíbenými dezerty. Používají se jen mnohé netradiční suroviny i způsoby jejich zpracování. S naším návodem to také nebude nic složitého.
Foto: Profimedia.cz