Na co nezapomenout v domácím baru/Jak na věc

  • Gin je základem domácího baru, shodují se barmani. Dá se z něj namíchat překvapivé množství koktejlů a dlouho si můžete vystačit jenom s ním.

  • Každá další lahev lihoviny zázračně rozšíří váš repertoár. Pokud chcete dál investovat, pokračujte s tequilou, whisky a vodkou.

  • Zásobte se ledem – z balené vody je lepší, protože v něm nezůstávají bublinky.

  • Pomerančový džus mějte v pohotovosti vždy.

  • Pořiďte si hned několik ovocných sirupů – přes den je budou milovat vaše děti, večer s nimi můžete kouzlit báječné koktejly.

  • Očesejte zahrádku – jahody, maliny, a věřte, že funguje i okurka.

  • Domácí přístroje se časem také budou hodit – nejlépe mixér a šejkr.

 

Se základním vybavením můžete připravit například tyto koktejly:

South side

6 cl ginu

3 cl citronové šťávy

3 cl cukrového sirupu (svařte jeden díl cukru a jeden díl vody)

5 lístků čerstvé máty

V šejkru smíchejte cukrový sirup a mátové lístky. Přidejte citronovou šťávu, gin, led a po důkladném promíchání podávejte. 

Sea breeze

4,5 cl vodky

12 cl pomerančového džusu

4,5 cl brusinkového džusu

Koktejlovou sklenici naplňte téměř celou ledem a přidejte jednotlivé ingredience.

Mexican beach

4,0 cl ananasového džusu

2,0 cl jahodového sirupu

6,0 cl pomerančového džusu

3,0 cl broskvového likéru

3,0 cl tequily

Všechny ingredience nalijte do vysoké sklenice a přidejte pár kostek ledu.