Na co nezapomenout v domácím baru/Jak na věc
-
Gin je základem domácího baru, shodují se barmani. Dá se z něj namíchat překvapivé množství koktejlů a dlouho si můžete vystačit jenom s ním.
-
Každá další lahev lihoviny zázračně rozšíří váš repertoár. Pokud chcete dál investovat, pokračujte s tequilou, whisky a vodkou.
-
Zásobte se ledem – z balené vody je lepší, protože v něm nezůstávají bublinky.
-
Pomerančový džus mějte v pohotovosti vždy.
-
Pořiďte si hned několik ovocných sirupů – přes den je budou milovat vaše děti, večer s nimi můžete kouzlit báječné koktejly.
-
Očesejte zahrádku – jahody, maliny, a věřte, že funguje i okurka.
-
Domácí přístroje se časem také budou hodit – nejlépe mixér a šejkr.
Se základním vybavením můžete připravit například tyto koktejly:
South side
6 cl ginu
3 cl citronové šťávy
3 cl cukrového sirupu (svařte jeden díl cukru a jeden díl vody)
5 lístků čerstvé máty
V šejkru smíchejte cukrový sirup a mátové lístky. Přidejte citronovou šťávu, gin, led a po důkladném promíchání podávejte.
Sea breeze
4,5 cl vodky
12 cl pomerančového džusu
4,5 cl brusinkového džusu
Koktejlovou sklenici naplňte téměř celou ledem a přidejte jednotlivé ingredience.
Mexican beach
4,0 cl ananasového džusu
2,0 cl jahodového sirupu
6,0 cl pomerančového džusu
3,0 cl broskvového likéru
3,0 cl tequily
Všechny ingredience nalijte do vysoké sklenice a přidejte pár kostek ledu.