-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Klasika babiččiny kuchyně ve své nejlepší podobě ‒ uzené maso opečte na cibulce se slaninou a strávníci se budou olizovat až za ušima.
Brambory neloupejte a uvařte je ve slupce. Nejlépe už den předem.
Na pánvi na sucho opečte kostičky slaniny. Pokud by se ze slaniny nevypeklo dost tuku, přilijte lžíci oleje a začněte opékat i cibuli. Nakonec přidejte moravské uzené od Hamé nakrájené na kostičky. Promíchejte, nechte prohřát a odstavte stranou.
Uvařené a vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vajíčka, sůl, krupici i mouku a dobře propracujte.
Z těsta oddělujte kousky a rukou z nich vytvarujte placičku. Doprostřed dávejte masovou směs. Pečlivě uzavřete a spojte konce těsta a nakonec knedlík uhlaďte.
Knedlíky vařte v osolené vodě 10‒15 minut podle velikosti. Nejlepší jsou s cibulkou osmaženou na sádle a kysaným zelím od Hamé.