Bramborové knedlíky s uzeným masem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Klasika babiččiny kuchyně ve své nejlepší podobě ‒ uzené maso opečte na cibulce se slaninou a strávníci se budou olizovat až za ušima.

Suroviny

  • Brambory 6 ks
  • Cibule 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hrubá 200 g
  • Pepř dle chuti
  • Slanina uzená 100 g
  • Moravské uzené Hamé vynikající kvalita 1 ks
  • Krupice 50 g
  • Sůl dle chuti
  • Sádlo na smažení

Postup

  • 1

    Brambory neloupejte a uvařte je ve slupce. Nejlépe už den předem.

  • 2

    Na pánvi na sucho opečte kostičky slaniny. Pokud by se ze slaniny nevypeklo dost tuku, přilijte lžíci oleje a začněte opékat i cibuli. Nakonec přidejte moravské uzené od Hamé nakrájené na kostičky. Promíchejte, nechte prohřát a odstavte stranou.

  • 3

    Uvařené a vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vajíčka, sůl, krupici i mouku a dobře propracujte.

  • 4

    Z těsta oddělujte kousky a rukou z nich vytvarujte placičku. Doprostřed dávejte masovou směs. Pečlivě uzavřete a spojte konce těsta a nakonec knedlík uhlaďte.

  • 5

    Knedlíky vařte v osolené vodě 10‒15 minut podle velikosti. Nejlepší jsou s cibulkou osmaženou na sádle a kysaným zelím od Hamé.


Nahrávám