Bůčková paštika s nakládanou cibulí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Na chleba s paštikou jednoznačně patří cibule. Pokud by vám u čerstvé vadila její štiplavá chuť a následný odér, povařte si ji v nálevu podle našeho receptu. Získáte zajímavě pikantní pochoutku.

Suroviny

  • Staročeská bůčková paštika Hamé 1 ks
  • Ocet vinný 5 lžic
  • Sůl 2 lžičky
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián 2 snítky
  • Cibule 5 lžic
  • Cukr krupice 2 lžičky
  • Nové koření 4 kuličky
  • Pepř černý 8 kuliček
  • Voda 200 ml

Postup

  • 1

    Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do kastrůlku spolu s kořením, octem, solí i cukrem a vše zalijte vodou. Zahřejte a nechte 2‒3 minuty přejít varem. Potom slijte a nechte vychladnout.

  • 2

    Staročeskou bůčkovou paštiku natřete na krajíc chleba a ozdobte cibulí.


Nahrávám