-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
>>Májka tradiční receptura, paštika 170g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Mouku smíchejte s kmínem, solí a droždím. Přidejte vodu a promíchejte. Měla by vám vzniknout relativně tekutá hmota.
Mísu s těstem překryjte utěrkou a nechte minimálně 4 hodiny kynout (optimálně 8-12 hodin).
Troubu předehřejte na 230-240 °C a rovnou do ní dejte nahřát formu s víkem (např. skleněnou formu s víkem na kuře). Musí být opravdu rozpálená, aby se k ní chléb nepřipekl.
Těsto vlijte do řádně vyhřáté formy, přiklopte a pečte 30 minut. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut.