-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Maso omyjte a v mírně osolené vodě uvařte doměkka. V tlakovém hrnci to bude trvat zhruba 75 minut, na běžné vaření budete potřebovat 2–2,5 hodin. Uvařené maso vyjměte z vývaru a přiklopte, aby neoschlo. Vývar si nechte na další vaření.
Na rozpuštěném másle nechte zesklovatět kostičky cibule. Přidejte hřebíček, nové koření, černý pepř a bobkový list. Poprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat. Skořici přidejte na závěr a hned zalijte 750 ml vývaru z masa, aby se skořice nepřipálila a nezhořkla.
Do základu omáčky vyklopte rajčatový protlak a vařte 20–30 minut. Potom jej propasírujte.
V hrnku rozmíchejte hladkou mouku v troše studené vody a zahustěte s ní omáčku. Krátce povařte a podle potřeby dochuťte solí nebo cukrem.
Vařené maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité rajskou omáčkou s hotovým knedlíkem.
TIP