-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Najde se někdo, kdo by odolal voňavým domácím rohlíkům? Asi zbytečná otázka. Nic lepšího totiž k zakousnutí k dobré paštice prostě není.
Mouku prosijte do mísy, osolte a doprostřed udělejte důlek. Do něj vlijte hotový kvásek a začněte ho zapracovávat do mouky. Během míchání přidejte také sádlo a po dávkách zbylou vodu. Až se suroviny dobře spojí, pusťte se do hnětení.
Můžete těsto propracovat vařečkou v míse nebo se do hnětení pustit rukama na pomoučněném válu. Minimálně věnujte těstu šest minut, nejlépe však kolem 10 minut. Když se těsto lepí na prsty, bude potřeba ho ještě hníst.
Hotové těsto uhlaďte v míse, překryjte utěrkou a nechte v teple alespoň hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyklopte na vál a promačkejte. Rozdělte na 8–10 bochánků a nechte ještě 10 minut odpočinout.
Upečené křupavé rohlíky si vychutnejte co nejdřív po vychladnutí s Májkou s brusinkami.
TIP