Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy a brusinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sýr hermelín 1 ks
  • Olivový olej 2 lžičky
  • Vlašské ořechy hrst
  • Balzamikový krém lžíce
  • Brusinky Hamé
  • Mix salátů 2 hrsti
  • Sůl bylinková 0.5 lžička
  • Třtinový cukr lžíce
  • Med 2 lžičky
  • Hořčice dijonská lžička

Postup

  • 1

    V misce si smícháme všechny suroviny na zálivku na salát.

    Na zálivku:

    • 1 lžička olivového oleje
    • 1 lžička medu
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • sůl
    • pepř

  • 2

    Na pánev si dáme třtinový cukr, balzamikový krém a med. Necháme zcela rozpustit a přidáme vlašské ořechy, které se v rozpuštěné směsi krásně obalí. Necháme je vychladnout.

  • 3

    Hermelín pomažeme olivovým olejem a posypeme bylinkovou solí.

  • 4

    Mix salátů dáme do misky a promícháme se zálivkou.

  • 5

    Hermelín opečeme na kontaktním grilu do zezlátnutí.

  • 6

    Na talíř dáme salát, na něj položíme grilovaný hermelín, na který dáme vlašské ořechy.

  • 7

    Podáváme s brusinkami Hamé.


Nahrávám