-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nejdřív si připravte masovou směs, aby potom mohla chvíli odpočívat v lednici. Nebojte se pustit do práce rukama, podaří se vám tak lépe spojit všechny ingredience. Nemíchejte ale dlouho, aby nebyly hamburgery tuhé.
Mleté maso vyklopte do větší mísy a přidejte vejce, zázvor a hořčici. Promíchejte a potom zapracujte také strouhanku. Masovou směs rozdělte na 4 díly a zformujte tlusté bochánky, každý zhruba 1,5 cm silný. Odložte je na talíř a dejte na chvíli proležet do ledničky. Vychlazení pomůže, aby si hamburger při pečení zachoval svůj tvar.
Zatímco maso odpočívá, připravte si cibulku. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte sezamový olej a cibuli na něm opečte. Stáhněte teplotu na polovinu a klidně cibuli dopřejte 20 minut pozvolného opékání.
Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu. Hamburgery rozložte na rošt a grilujte je 6–8 minut po každé straně. Obracejte je jen jednou, v momentu, kdy půjdou oddělit od roštu, aniž by se na něj lepily.
Housky překrojte, položte na rošt řezem dolů a krátce nasucho opečte. Na spodní housku dejte lžíci nasekaného koriandru, na který položte upečený hamburger. Nahoru navršte opečenou cibulku a plátky okurky. Přiklopte houskou a hned podávejte.
TIP!
Aby se hamburgery uvnitř dobře propekly, trochu je palcem smáčkněte ve středu, aby se udělal menší důlek.
Dobrá houska se u hamburgeru nedá ošidit. Můžete si upéct domácí nebo je nakupte v dobrém pekařství. Vždycky je ale před podáváním opečte na řezu.