-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Užíváte si vánoční pečení a rádi objevujete nové druhy a kombinace? Kolečka z křehkého máslového těsta vás určitě nadchnou. Naplněné voňavou jahodovou zavařeninou a polité příjemně nakyslou citronovou polevou jsou jednoduše neodolatelné.
>>EXTRA JAM JAHODA 250 G koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Zapracujte vajíčko, poté přidejte také hladkou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a malou špetku soli. Dobře propracujte na jemné hladké těsto. Uhlaďte do bochánku, zabalte do fólie na potraviny a dejte zhruba na půl hodiny do lednice, aby těsto trochu zatuhlo.
Vychlazené těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm a vykrajujte kolečka. Opatrně je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem – nejlépe to jde ostrým nožem. Nemusíte mezi kousky pečiva nechávat velké rozestupy, protože pečením moc nenabudou. Vložte do trouby vyhřáté na 180 oC a pečte 8 minut dozlatova.
Na polevu smíchejte v misce vodu a citronovou šťávu. Cukr prosijte, abyste se zbavili hrudek. Postupně ho přisypávejte do misky a třete metličkou, až poleva získá hustou a zároveň tekutou konzistenci. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu citronové šťávy.
Hotovou polevou ihned potírejte slepená kolečka a případně posypejte zdobením. Nechte odpočívat do druhého dne, aby poleva dobře zaschla.
TIP!