-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Cibuli, celer a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Rajčata spaříte v horké vodě, oloupeme a také nakrájíte na kostky.
V hrnci rozpálíte olej a nejdříve opečete dosklovata cibulku, pak přidáte mrkev a celer. Zeleninu smažíte alespoň 10 minut, dokud nebude zlatá. Přidáte mleté maso a promícháte. Po chvíli získá také maso barvu, v tu chvíli ho zalejte oběma víny.
Až se víno odpaří, přidáte pokrájená rajčata, česnek. V tuto chvíli přidejte také marmeládu, papriku, sůl a pepř. Necháte dusit alespoň 40 minut. Směs kontrolujte a případně podlévejte vodou. Odstavte.
Připravte si pekáček. Předehřejte troubu. Začínáme tenkou vrstvou omáčky, na kterou klademe pláty těstovin. Další vrstva omáčky je už pořádná! Takto pokračujeme, dokud nám nedojdou pláty a omáčka. Poslední vrstvu postrouhejte hojně parmazánem.
Pečete asi na 200 stupňů cca půl hodiny, dokud sýr nezezlátne.