Lasagne s višňovou marmeládou a portským


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Omáčka

  • Celer řapíkatý 4 stonky
  • Cibule 2 ks
  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Víno červené 200 ml
  • Višňový džem 150 g
  • Mletá paprika sladká dle chuti
  • Pepř dle chuti

 

  • Mrkev 13 ks
  • Rajčata 500 g
  • Víno portské 200 ml
  • Stroužek česneku 3 ks
  • Rajčatový protlak OTMA 70 g
  • Sůl dle chuti
  • Olivový olej 1 lžíce

Příloha

  • Lasagne 1 balení
  • Pepř dle chuti

 

  • Parmazán hobliny 200 g

Postup

  • 1

    Cibuli, celer a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Rajčata spaříte v horké vodě, oloupeme a také nakrájíte na kostky.

  • 2

    V hrnci rozpálíte olej a nejdříve opečete dosklovata cibulku, pak přidáte mrkev a celer. Zeleninu smažíte alespoň 10 minut, dokud nebude zlatá. Přidáte mleté maso a promícháte. Po chvíli získá také maso barvu, v tu chvíli ho zalejte oběma víny.

  • 3

    Až se víno odpaří, přidáte pokrájená rajčata, česnek. V tuto chvíli přidejte také marmeládu, papriku, sůl a pepř. Necháte dusit alespoň 40 minut. Směs kontrolujte a případně podlévejte vodou. Odstavte.

  • 4

    Připravte si pekáček. Předehřejte troubu. Začínáme tenkou vrstvou omáčky, na kterou klademe pláty těstovin. Další vrstva omáčky je už pořádná! Takto pokračujeme, dokud nám nedojdou pláty a omáčka. Poslední vrstvu postrouhejte hojně parmazánem.

  • 5

    Pečete asi na 200 stupňů cca půl hodiny, dokud sýr nezezlátne.


Nahrávám