Lokše s povidly a mákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Uvařené brambory 300 g
  • Sůl dle chuti
  • Mák mletý na posypání
  • Švestková povidla slazená Hamé dle chuti
  • Mouka hladká 100 g
  • Máslo dle potřeby
  • Cukr moučka na posypání

Postup

  • 1

    >>Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme (příp. prolisujeme). Necháme je vychladnout, přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Utvoříme si váleček, který rozdělíme na 6 - 8 dílků. Každý díl vyválíme na placku silnou asi 2 - 3 mm (přiměřeně podsypáváme moukou). Pečeme na sucho na pánvi či litinovém plátu. Upečené lokše omastíme máslem a přiklopíme miskou, aby zvláčněly. 

  • 2

    Servírujeme potřené povidly a posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.


Nahrávám