-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Rychlý recept na šneky, které vaše Vánoce provoní rybízem a skořicí.
Vyndejte si těsto z lednice a rozválejte ho na tenký plát. Ten potřete bohatě džemem asi 3-5 cm od okrajů těsta.
Pekany si nadrťte v pytlíku nebo hmoždíři, nasypte je na marmeládu a posypte skořicí.
Těsto zarolujte a dejte na chvíli vychladnout do lednice. Poté z válečku krájejte libovolně tlusté šneky.
Pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut, dokud nebude těsto zlaté.
Vychladlé šneky posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a kdo má skořici hodně rád, zapráší je ještě tímhle voňavým zlatem.