Mikulášský koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Máslo 140 g

 

  • Cukr krupice 70 g
  • Žloutek 2 ks

Poleva

  • Bílek 5 ks
  • Cukr krupice 210 g

 

  • Mleté vlašské ořechy 250 g

Náplň

  • Linecká směs Hamé 1 ks

 

Postup

  • 1

    >>Ovocná směs linecká alá Marmeláda 260g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Z mouky, cukru, tuku a žloutků zpracujeme těsto. Vyválíme ho, přendáme na předem vymazaný plech (35 x 40cm) a potřeme lineckou směsí.

  • 2

    Do robota dáme šlehat bílky. Jakmile nám začnou bělat, po lžících přidáváme cukr a bílky vyšleháme do pevné pěny. Nakonec lehce vmícháme umleté ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. 

  • 3

    Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut, až začne povrch zlátnout.

  • 4

    Ještě teplé nakrájíme na malé čtverečky, případně vykrajujeme např. srdíčka. 


Nahrávám