Nejlepší šunkofleky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Rychlá a snadná klasika české kuchyně, kterou s naším podrobným návodem zvládne každý kuchařský elév.

Suroviny

  • Flíčky 400 g
  • Vejce 4 ks
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Sterilované okurky 8 ks
  • Pražská šunka vynikající kvalita Hamé 1 ks
  • Mléko 150 ml
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Flíčky uvařte ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody. Do vody přidejte také lžíci rostlinného oleje. Pomůže, aby se flíčky po uvaření nelepily k sobě. Také je během vaření občas zamíchejte ode dna, aby se nepřichytily.

  • 2

    Pražskou šunku od Hamé nakrájejte na kostky a promíchejte s uvařenými těstovinami a nakrájenými kyselými okurkami. Vajíčka prošlehejte s mlékem.

  • 3

    Pekáč nebo zapékací misku důkladně vymažte máslem. Vyklopte do něj těstoviny promíchané s pražskou šunkou a rovnoměrně rozhrňte. Zalijte rozšlehanými vajíčky a dejte zapékat do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte, aby těstoviny na povrchu zezlátly a byly křupavé. Trvá to zhruba 20–25 minut.

  • 4

    Upečené šunkofleky nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.


Nahrávám