-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Rychlá a snadná klasika české kuchyně, kterou s naším podrobným návodem zvládne každý kuchařský elév.
Flíčky uvařte ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vody. Do vody přidejte také lžíci rostlinného oleje. Pomůže, aby se flíčky po uvaření nelepily k sobě. Také je během vaření občas zamíchejte ode dna, aby se nepřichytily.
Pražskou šunku od Hamé nakrájejte na kostky a promíchejte s uvařenými těstovinami a nakrájenými kyselými okurkami. Vajíčka prošlehejte s mlékem.
Pekáč nebo zapékací misku důkladně vymažte máslem. Vyklopte do něj těstoviny promíchané s pražskou šunkou a rovnoměrně rozhrňte. Zalijte rozšlehanými vajíčky a dejte zapékat do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte, aby těstoviny na povrchu zezlátly a byly křupavé. Trvá to zhruba 20–25 minut.
Upečené šunkofleky nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.