Ovocný koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Náplň

  • Tvaroh měkký 500 g
  • Mléko 250 ml
  • Jablka nastrouhaná 500 g
  • Vejce 2 ks

 

  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Vanilkový puding 1 ks
  • Rybíz černý 50 g
  • Cukr moučka 100 g

Těsto

  • Mouka hladká 300 g
  • Máslo 130 g
  • Prášek do pečiva 1 ks

 

  • Cukr moučka 100 g
  • Vejce 1 ks

Postup

  • 1

    Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vmáčkneme na dno formy. Uděláme vyšší okraj a dno propícháme vidličkou.

  • 2

    Připravíme si náplň. Omyjeme jablíčka a nastrouháme je na plátky. Jejich množství záleží na naší chuti a na velikosti formy. Poté v misce smícháme tvaroh, cukr, vejce, pudinkový prášek, vanilkový cukr a podle potřeby zředíme mlékem. Tuto směs nalijeme na nakrájená jablka a dozdobíme černým rybízem.

  • 3

    Pečeme v troubě asi na 170°C cca 45min.


Nahrávám