Pečený kapr s pórkem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Kapr 600 g
  • Pórek 1 ks
  • Sůl 1 dle chuti
  • Kořenící směs na ryby 1
  • Cibule 1 ks
  • Slanina 100 g
  • Kmín 1

Postup

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Necháme je odležet v lednici, rybu posypeme kmínem a kořením na ryby. Poté je urovnáme do máslem vymazané remosky.

  • 2

    Pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu s nakrájeným pórkem a cibulí nasypeme na porce kapra. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pečeme asi 20 minut. Během pečení kapra mírně podléváme vodou dle potřeby.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým salátem.


Nahrávám