Slané muffiny


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 14 porce
  • Začátečník

Vyzkoušejte americkou klasiku tentokrát ve slané variantě. Díky podmáslí jsou naše muffiny báječně nadýchané.

Suroviny

  • Moravské uzené Hamé vynikající kvalita 1 ks
  • Podmáslí 250 ml
  • Sýr balkánský 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej rostlinný 1 lžíce
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Pepř dle chuti
  • Mouka hladká 270 g
  • Špenátové listy 100 g
  • Máslo 85 g
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Mletá paprika sladká 1 špetka

Postup

  • 1

    Troubu si předehřejte na 180 °C. Do formy na muffiny si připravte papírové košíčky.

  • 2

    Moravské uzené, sýr a cibuli nakrájejte na kostičky, opraný špenát na menší kousky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a pozvolna opečte cibuli. Pak přidejte špenát a už jenom krátce prohřejte.

  • 3

    V malém kastrůlku rozpusťte máslo a dejte ho stranou trochu zchladnout. Do mísy prosijte mouku a promíchejte ji se solí, pepřem, paprikou, práškem do pečiva i jedlou sodou. Vejce rozmíchejte s podmáslím a rozpuštěným máslem.

  • 4

    Obě směsi opatrně spojte lžící – snažte se moc nepromíchávat, aby měly muffiny svoji charakteristickou strukturu. Přimíchejte uzené, sýr i cibuli se špenátem a začněte po lžících plnit košíčky zhruba do dvou třetin. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 5

    TIP! Nejlépe se muffiny pečou ve speciální muffinové formě. Pokud ji nemáte, kupte raději pevnější papírové košíčky. Dejte si pár kostiček uzeného stranou a můžete jimi muffiny ozdobit.


Nahrávám