Štědrovečerní chléb


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 lžička
  • Voda 2 hrnky
  • Olej slunečnicový 2 lžíce
  • Celozrnná pšeničná mouka 3 hrnky
  • Sůl 2 lžičky
  • Kmín 1 lžíce
  • Mouka žitná 1 hrnek

Postup

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme zbylé suroviny a vše zamícháme vařečkou.

  • 2

    Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout 12-18 hodin při teplotě cca 21°C.

  • 3

    Těsto několikrám přeložíme přes sebe a necháme kynout další 2 hodiny pod utěrkou.

  • 4

    Těsto vložíme do rozpálené trouby (remosky) a pečeme v lit. hrnci s pokličkou 30 minut. Poté pokličku odklopíme a pečeme 15-30 min.

  • 5


Nahrávám